Callinghe Vakanties

Wat is er te doen rondom Julianadorp aan Zee?

Julianadorp aan Zee is een populaire badplaats aan de Nederlandse kust met veel activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Wat is er te doen rondom Julianadorp aan Zee?

 

1. Het prachtige strand: Julianadorp heeft een mooi breed zandstrand waar je kunt zonnen, zwemmen en wandelen. Er zijn ook verschillende strandpaviljoens waar je lekker kunt eten en drinken. Veel van onze gasten komen met hun hond bij ons op vakantie. Tot 1 mei (en vanaf 1 oktober) mogen honden de hele dag los lopen. Tussen 1 mei en 30 september moeten honden tussen 09.00 – 19:00 uur aangelijnd zijn.

 

2. Het natuurgebied 'De Nollen' ligt vlakbij Julianadorp en is een prachtig gebied om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen en je kunt er veel verschillende soorten vogels en planten vinden. Wil je meer weten over de oorsprong en het idee achter deze prachtige combinatie van kunst en natuur? Klik op deze link om direct de locatie (en verschillende afbeeldingen) via Google Maps op te roepen.

 

3. Fietsen en wandelen: Er zijn verschillende fietsroutes in de omgeving van Julianadorp die je kunt volgen, bijvoorbeeld door de duinen of langs de kustlijn. Lees ook ons blog "Prachtige wandelroutes tussen Sint Maartenszee en Den Helder" en oriënteer op verschillende afstanden vanaf 5 km.

 

4. Watersporten: Je kunt verschillende watersporten beoefenen in de omgeving van Julianadorp, zoals kitesurfen, windsurfen en zeilen.

 

5. Bloembollenvelden: In de lente (april-mei) kun je genieten van de prachtige bloembollenvelden in de omgeving van Julianadorp. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes die je langs deze velden leiden. Leuke tip? Kijk eens in Sint Maartensvlotbrug bij het Land van Fluwel, vanaf april zijn er leuke tochten midden door de bollenvelden!

 

6. Dagtochten & Fort Kijkduin: Vanuit Julianadorp kun je ook verschillende dagtochten maken, bijvoorbeeld naar Texel, Den Helder of Amsterdam. Je reistijd is in vanuit Julianadorp aan Zee is gemiddeld minder dan 1 uur! Of ben je al eens bij Fort Kijkduin geweest? Op ongeveer 10 minuten rijden van Julianadorp ligt Fort Kijkduin, een fort uit de 19e eeuw met een maritiem museum en een aquarium. Echt een aanrader en de moeite waard!