Callinghe Vakanties

Prachtige wandelroutes van Sint Maartenszee tot Den Helder

Lekker uitwaaien tijdens een wandeling door de duinen en de omliggende natuurgebieden? Wandelen in Noord-Holland is een beleving! Tussen Sint Maartenszee en Den Helder bevinden zich een aantal pareltjes van wandelroutes. Callinghe zet de mooiste wandelroutes voor je op een rij;

1. Rode route: 6,3 km

Het startpunt van de rode route is Callantsoog en loopt door de Uitlandsche Polder. Langs de rode route bevinden zich ook het startpunt van de gele route (2 km) en de bruine route (4,5 km). Beide routes brengen je langs de ongerepte natuur van natuurgebied Het Zwanenwater.

2. Paarse route: 5,5 km

De paarse route start in Sint Maartenszee en brengt je over schelpenpaden naar Het Korfwater. Terug wandel je langs de Pettemerduinen en geniet je van het uitzicht over zee en de naastgelegen polders.  

3. Groene route: 11,9 km

De groene route loopt van Sint Maartenszee, langs het Zwanenwater, richting het gezellig centrum Callantsoog. Terug wandel je over de Zuidschinkeldijk en de Zijperzeedijk.

4. Gele Ooghduyneroute: 6,8 km

De gele Ooghduyneroute start in Julianadorp aan Zee en brengt je door de Noordduinen tot bij de Callantsogervaart. In delen van de Noordduinen kun je grazende Schotse Hooglanders tegenkomen. 

5. Oranje Koegrasroute: 9,4 km

De oranje Koegrasroute start bij de Helderse Vallei, een natuurcentrum tussen De Donkere Duinen en natuurgebied De Helderse Duinen. De mooie route loopt door de bollenvelden naar strandslag De Zandloper in Julianadorp aan Zee. Terug wandel je door de Noordduinen.
 
Wil je meer informatie? Op www.wandelnetwerknoordholland.nl vind je alle wandelroutes in Noord-Holland en een online routeplanner!