Callinghe Vakanties

Onze top 5 van uitjes in de Kop van Noord-Holland

Onze top 5 van uitjes in de Kop van Noord-Holland met kinderen

Er zijn veel leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden in de Kop van Noord-Holland die geschikt zijn voor kinderen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

1. Dierentuin Hoenderdaell

Wist u dat er een prachtige dierentuin ligt in de buurt van uw favoriete vakantiebestemming? In Anna Paulowna ligt Landgoed Hoenderdaell, een dierentuin waar u diverse dieren kunt bekijken, waaronder tijgers, apen, leeuwen en olifanten. Landgoed Hoenderdaell is niet voor niets verkozen tot “leukste uitje van 2023” door de ANWB. Bovendien staat deze dierentuin bekend om zijn duurzame visie op levensbehoud van natuur en dier. In samenwerking met stichting Leeuw worden er geregeld projecten uitgevoerd om bijvoorbeeld tijgers te beschermen. En; eigenlijk kun je hier ieder jaargetijde fantastisch terecht!

2. Speeltuinen en Pretparken

In de omgeving van Callantsoog zijn diverse speeltuinen te vinden, zoals de Helderse Vallei in Den Helder en de Goudvis in Sint Maartenszee. Sinds jaar en dag al een begrip in de omgeving van Callantsoog en Petten. De goudvis is een speelpark ideaal voor (kleine-) kinderen maar ook aan de ouders is gedacht. Op het terrein vlak achter het duingebied van Sint Maartenszee kun je zowel binnen als buiten genieten van verschillende attracties. Of bezoek een pretpark: In de buurt van de Kop van Noord-Holland zijn diverse pretparken te vinden, zoals De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn en Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

3. Ontdek de natuur

Er zijn diverse natuurgebieden in de Kop van Noord-Holland, zoals het Zwanenwater bij Callantsoog en het Kooibosch bij Den Helder. Hier kunt u met uw kinderen wandelen, fietsen en de natuur ontdekken. Vooral in de lenteperiode is het natuurlijk een lust voor het oog om de natuur te zien ontwaken uit zijn winterslaap. Met name het Zwanenwater huisvest een grote diversiteit aan vogels en prachtige planten, struiken en bomen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes op basis van de afstand die je wilt afleggen.

4. Bezoek een museum

In de omgeving van Den Helder zijn diverse musea te vinden, zoals het Marinemuseum en het Reddingmuseum. Hier leren kinderen spelenderwijs over de geschiedenis en het belang van de zee. Geïnteresseerd in meer leuke weetjes over de Noordzee? 

5. Ga naar het strand

De Kop van Noord-Holland heeft diverse mooie stranden waar u met uw kinderen kunt zwemmen, zandkastelen bouwen en spelen. Wist je dat Callantsoog enkele malen is uitgeroepen tot beste badplaats van Nederland. Vooral omdat je relatief veel zonne-uren hebt en onderwerpen als parkeren, uit eten en prijs & kwaliteit verhouding gewoon stukken beter zijn als bij voorbeeld Zandvoort aan Zee.

Dit zijn slechts enkele suggesties voor activiteiten in de Kop van Noord-Holland met kinderen. Afhankelijk van de interesses van uw kinderen zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om van uw verblijf in de Kop van Noord-Holland een onvergetelijke ervaring te maken. Wilt u de perfecte locatie voor uw vakantiehuis met kinderen?