Callinghe Vakanties

Er is veel te beleven aan de Nederlandse kust!

Een vakantie aan de Nederlandse kust is een absolute aanrader! Vooral de kust van Noord-Holland heeft voor jong en oud van alles te bieden tijdens de vakantie. Graag zetten we een aantal belevenissen voor je op een rij: 

Storm Beach Events in Callantsoog organiseert een aantal geweldige strandactiviteiten, zoals SUP-boarden, kanoën, de ‘Beach games’ (6-kamp op het strand), klootschieten, blokarten en team-building expedities! Maar ook de populaire ‘Escape on tour’, een uitdagende fietstocht met verschillende puzzels en breinbrekers, behoort tot de mogelijkheden. 

Het Land van Fluwel in Sint Maartenszee biedt speelplezier voor jong en oud en staat in het teken van de omliggende tulpen- en bloembollenvelden. Struin bijvoorbeeld over het blotevoetenpad en voel de natuur tot in uw tenen! De jongsten onder ons genieten in het Land van Fluwel avonturenparadijsen voor de oudere kinderen is het klimparcours een echte uitdaging. 

Informatiecentrum Kust is het bezoeken waard wanneer u in badplaats Petten bent. In de tentoonstelling Zand tegen Zee leest, hoort en ziet u alles over de kustversterking tussen Petten en Camperduin. Een bezoek aan het informatiecentrum is tevens voor kinderen erg leuk: ze kunnen een speurtocht doen, dieren spotten, het zeepbel- en het overstromingsspel spelen.  

Om te leren surfen hoeft u niet helemaal naar de Franse- of Spaanse kust, u kunt namelijk ook surfen in Nederland! Petten, Callantsoog en De Koog worden door surfliefhebbers beschouwd als geliefde surfspots in Nederland. Bij Surfschool Callantsoog kunt u niet alleen terecht voor surflessen, maar kunt u tevens terecht voor het huren van surfboards en wetsuits. De surflessen worden gegeven door gecertificeerde- en ervaren surfinstructeurs.

Het Juttersmuseum, tussen Callantsoog en Groote Keeten, heeft een bijzondere verzameling van gevonden schatten uit de zee. Men verbaast zich over de gekste dingen die een strandjutter ooit heeft gevonden! Tijdens uw bezoek aan het museum kunt u genieten van een kopje koffie en een stuk taart in het gezellige jutterscafé. 

Op Villapark Ooghduyne in Julianadorp aan Zee heeft u de keuze uit vele soorten vertier. Bezoek hier het subtropisch zwembad of sla een balletje op de 9-holes golfbaan. Ook kunt u hier terecht voor het huren van bowlingbanen, fietsen en kano’s. Voor de kleinsten is er een indoor speeltuin. Ooghduyne Julianadorp is, tegen betaling, toegankelijk voor bezoekers van buitenaf.

In het Marinemuseum in Den Helder vindt u de enige voor publiek toegankelijke onderzeeboot van Nederland, een echte aanrader! Verder ontdekt u hier de geschiedenis van de Nederlandse marine op de Oude Rijkswerf; een terrein dat behoort tot de Koninklijke Marine, welke sommige gebouwen nog altijd in gebruik heeft.

Bent u nieuwsgierig geworden naar alle belevenissen in onze omgeving? Stapt u tijdens uw verblijf eens binnen in ons kantoor in Callantsoog, wij raden u graag nog veel meer leuke belevenissen aan!