Callinghe Vakanties

Duurzaam reizen; is een vakantie aan de kust van Noord-Holland verantwoord?

Duurzaam reizen is tegenwoordig helemaal de trend! Duurzaam reizen betekent dat u tijdens het boeken van uw vakantie én tijdens uw reis, rekening houdt met het milieu en uw CO2-uitstoot. Duurzaam reizen is absoluut niet moeilijk. Een vakantie aan de kust van Noord-Holland is namelijk verantwoord! Hieronder leest u waarom:

Kies voor een vakantie in eigen land

Het is geen nieuws dat reizen met het vliegtuig zeer vervuilend is. De luchtvaart in Nederland heeft een aandeel van ongeveer 6,5 procent van de totale CO2-uitstoot. Een gemakkelijke manier om uw CO2-uitstoot te beperken is dus het boeken van een vakantie in eigen land! Niet alleen met de auto, maar ook met de trein of met de fiets, kunt u naar uw vakantiebestemming toe reizen. Op deze manier draagt u uw steentje bij aan een schoner milieu.

Met de auto op vakantie

Kiest u ervoor om met de auto op vakantie te gaan in eigen land? Reis dan zoveel mogelijk samen in plaats van het reizen met meerdere auto’s. Ook op deze manier beperkt u uw CO2-uitstoot. Rijdt u elektrisch? In Callantsoog, Groote Keeten, Julianadorp aan Zee en Sint Maartenszee vindt u meer dan 25 openbare elektrische oplaadpunten voor uw auto!

Verplaats uzelf duurzaam op uw vakantiebestemming

Probeer uzelf op uw vakantiebestemming zoveel mogelijk milieuvriendelijk te verplaatsen, zoals lopen, fietsen of varen. Doordat onze vakantiehuizen en -appartementen zich op loop- en fietsafstand van de duinen, het strand en de dorpscentra bevinden, is de keuze voor een wandeling of een fietstocht snel gemaakt! Maar ook de kanoroutes in de kop van Noord-Holland zijn een absolute aanrader. Op de website van Holland Boven Amsterdam vindt u meer informatie over de geweldige kanoroutes in onze omgeving.

Loop of fiets op de uitgezette routes

De natuur in de duinen van Nederland wordt beschermd door Stichting Duinbehoud. De duinen beschermen ons namelijk niet alleen tegen het zeewater, maar zorgen ook voor een unieke flora en fauna in deze gebieden. Door u tijdens een wandeling of fietstocht aan de uitgezette routes te houden, blijft uw invloed op de natuur klein. En gelukkig is de keuze uit wandel- en fietsroutes in onze omgeving groot! Hier leest u meer over de prachtige wandelroutes van Sint Maartenszee tot Den Helder. 

Duurzaam reizen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Hoe verkleint u uw CO2-uitstoot en draagt u bij aan een beter milieu? Precies! Door het boeken van een vakantie in eigen land via Callinghe!